×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor een zonneboiler

Heb je de juiste zonneboiler gevonden, en ben je overtuigd door het rendement van je installatie, dan is het tijd om in actie te schieten. Door gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen, kan je prijzen vergelijken, en zo je installatie aan de goedkoopste prijs laten plaatsen.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

zonneboiler-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Hoe een zonneboiler onderhouden?

Een zonneboiler installatie kost al gauw handenvol geld. Het is dan ook belangrijk dat je je installatie zo goed mogelijk onderhoudt. Want, net zoals een 'gewone' verwarmingsketel moet ook een zonneboiler regelmatig onderhouden worden, als je voor vele jaren van een optimaal rendement wil genieten.

Elders op deze site kon je al ontdekken dat een zonneboiler installatie uit verschillende onderdelen bestaat. Het onderhoud van je zonneboiler slaat op elk van deze onderdelen. Zowel zonnecollectoren als voorraadvat laat je best periodiek nakijken door een specialist.

In wat volgt gaan we dieper in op elk van de onderdelen, en hoe je best elk onderdeel onderhoudt.

In dit artikel:

Wat wordt juist gecontroleerd?

Bij een onderhoudsbeurt van je zonneboiler zal een technieker bepaalde specifieke handelingen uitvoeren. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten.

Het primaire circuit van de installatie is gevuld met een vloeistof die de warmte van de zonnecollectoren naar het voorraadvat brengt. In sommige installaties is deze vloeistof doodgewoon water. In andere installaties is dit water met glycol. Glycol is een antivriesmiddel die voorkomt dat de vloeistof in het primaire circuit bevriest bij strenge vriestemperaturen. Tijdens een onderhoudsbeurt zal vooral de kwaliteit van dit antivriesmiddel worden gecontroleerd. Indien nodig zal deze worden vervangen.

Heb je een zonneboiler installatie met druk, dan moet uiteraard ook gecontroleerd worden of de systeemdruk nog hoog genoeg is. De systeemdruk zal er voor zorgen dat de vulvloeistof perfect kan circuleren binnen het primaire circuit van de installatie.

Ook het voorraadvat moet best regelmatig gecontroleerd worden. Zo moet gecontroleerd worden of het voorraadvat niet teveel kalk bevat. Zeker bij hard water kan dit na verloop van tijd een probleem vormen. Afhankelijk van de hoeveelheid kalk in het water, moet je het voorraadvat best 1 keer om de 1 tot 5 jaar volledig ledigen en reinigen.

Tot slot moet ook de kwaliteit van de anode gecontroleerd worden. Deze beschermt het voorraadvat tegen roesten. Bij sommige installaties zit er een verklikkerlampje die je op tijd en stond een waarschuwing geeft. Heb je dit niet, dan kan dit manueel gecontroleerd worden door een installateur tijdens een onderhoudsbeurt.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Zonneboiler laten plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe ecologische zonneboiler!

Benieuwd naar het tarief van een professionele installateur?

Vergelijk prijzen van professionele installateurs in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Van plan om een ecologische en zuinige zonneboiler te plaatsen, maar geen idee hoe je moet beginnen? Laat je bijstaan door een professionele installateur. Vraag snel meerdere offertes aan, en vergelijk prijzen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
zonneboiler-installateur

aanvraag starten


Zonnecollectoren onderhouden

De zonnecollectoren zijn de thermische zonnepanelen die op je dak liggen, en zorgen voor de opwarming van de vloeistof in het primaire circuit van je installatie. Aangezien zonnecollectoren op je dak liggen, worden deze regelmatig gereinigd door regen. In principe vergen zonnecollectoren dus weinig onderhoud.

Wel is het verstandig om je zonnecollectoren toch minstens 1 keer per jaar te controleren op mosvorming of stofophoping. Zijn je zonnecollectoren inderdaad erg vuil, bijvoorbeeld door stof of mos, dan kan je je collectoren het best reinigen met helder water en een doek, spons of telescopische borstel.

Wanneer je onderhoudsbeurt inplannen?

De onderhoudsbeurt plan je best in aan het begin van de herfst, wanneer je de woningverwarming voor het eerst terug aanzet na de zomer.

Een jaarlijkse onderhoudsbeurt voor je zonneboiler is niet verplicht, maar het is wel aangeraden indien je het rendement van je installatie hoog wil houden. Een onderhoudsbeurt duurt doorgaans niet langer dan een kwartiertje, dus je kan het best combineren met een onderhoudsbeurt voor toestellen die wel verplicht is, zoals die van je cv-ketel op stookolie (jaarlijks) of op gas (tweejaarlijks).

Indien je een zonneboiler hebt die gekoppeld is aan een warmtepomp, dan kan je eveneens je onderhoudsbeurt combineren met die van het koelcircuit van de warmtepomp, die jaarlijks verplicht is.

Plan je onderhoudsbeurt best in aan het begin van de herfst, wanneer je de woningverwarming voor het eerst terug aanzet na de zomer.

Hoeveel kost een onderhoudsbeurt?

Zoals al vermeld in dit artikel is een onderhoudsbeurt voor een zonneboiler niet verplicht, al doe je er wel goed aan om er een jaarlijkse of tweejaarlijkse gewoonte van te maken. Reken voor een onderhoudsbeurt op een prijs van 75 à 125 euro. Voor deze prijs ben je wel zeker dat je dure installatie naar behoren werkt, en dat je kan blijven besparen op sanitair warm water.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor een zonneboiler

Heb je de juiste zonneboiler gevonden, en ben je overtuigd door het rendement van je installatie, dan is het tijd om in actie te schieten. Door gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen, kan je prijzen vergelijken, en zo je installatie aan de goedkoopste prijs laten plaatsen.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.


zonneboiler-installateur
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Bereken zelf uw rendement
Vind een geschikte installatie
Vergelijk gratis meerdere offertes