×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor een zonneboiler

Heb je de juiste zonneboiler gevonden, en ben je overtuigd door het rendement van je installatie, dan is het tijd om in actie te schieten. Door gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen, kan je prijzen vergelijken, en zo je installatie aan de goedkoopste prijs laten plaatsen.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

zonneboiler-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Kan ik mijn zonneboiler gebruiken voor vloerverwarming?

Een zonneboiler is in de eerste plaats bedoeld voor het opwarmen van sanitair warm water. Heb je je zonneboiler goed ingesteld, dan kan je installatie op jaarbasis instaan voor zo'n 50 à 60% van je sanitair warm water.

Sommige modellen van zonneboilers kunnen echter ook instaan voor woningverwarming, al zal een zonneboiler zelden of nooit als primair verwarmingstoestel kunnen ingezet worden. Je zal dus steeds een ander primair verwarmingstoestel moeten kiezen, zoals een cv-ketel op stookolie of gas, met je zonneboiler als ondersteuning.

De reden hiervoor is dat je zonneboiler het meeste rendement zal halen wanneer je je woningverwarming het minst nodig hebt, in de zomer. Andersom zal je zonneboiler in de winter te weinig rendement halen, waardoor je in deze periode moet rekenen op een ander verwarmingstoestel. Bovendien kan je zonneboiler niet de temperaturen halen die nodig zijn om je woning voldoende op te warmen.

Net om die laatste reden kan een zonneboiler wel interessant zijn voor verwarmingssystemen op basis van lagetemperatuurverwarming. Een voorbeeld van zo'n verwarmingssysteem is vloerverwarming.

Bij vloerverwarming hoeft de temperatuur niet zo hoog op te lopen zoals in je radiatoren. Je zou je voeten immers verbranden bij zo'n hoge temperaturen. Een lagere temperatuur is dus al ruim voldoende om je vloer aangenaam verwarmd te krijgen. Is dat iets waar een zonneboiler voor kan zorgen?

Heel eenvoudig ... ja!

alt

In dit artikel:

Vloerverwarming via een zonneboiler

Een systeem van vloerverwarming wordt vaak netjes uitgespreid over de ruimte. Hou er bovendien nog eens rekening mee dat de warmte die het systeem afgeeft naar boven stijgt. Dit wil zeggen dat je vloerverwarming niet zo'n hoge temperaturen hoeft te halen als je radiatoren. Je zonneboiler kan dus een perfecte verwarmingsbron zijn voor je vloerverwarming.

Maar net zoals bij traditionele woningverwarming zullen er ook momenten zijn dat je zonneboiler onvoldoende warmte genereert om een aangename temperatuur te bereiken. In zulke gevallen zal een systeem van bijverwarming ervoor zorgen dat de gewenste temperatuur wel bereikt wordt.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Zonneboiler laten plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe ecologische zonneboiler!

Benieuwd naar het tarief van een professionele installateur?

Vergelijk prijzen van professionele installateurs in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Van plan om een ecologische en zuinige zonneboiler te plaatsen, maar geen idee hoe je moet beginnen? Laat je bijstaan door een professionele installateur. Vraag snel meerdere offertes aan, en vergelijk prijzen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
zonneboiler-installateur

aanvraag starten


Welke zonneboilers zijn geschikt voor vloerverwarming?

Normaal gezien is elke zonneboiler geschikt voor een systeem van vloerverwarming, maar toch zijn bepaalde systemen nog iets meer geschikt dan anderen.

We beginnen bijvoorbeeld met de zonnecollectoren. In ons artikel over zonnecollectoren kan je ontdekken dat er twee verschillende types zonnecollectoren bestaan. Aan de ene kant heb je de vlakke plaatcollectoren, die er qua design een beetje uitzien zoals zonnepanelen. Aan de andere kant heb je de vacuümbuiscollectoren, die eruit zien als een in een rij geplaatste serie buizen.

Over het algemeen wordt beweerd dat deze laatste categorie een iets hoger rendement heeft. Dat komt niet enkel door hun specifieke eigenschappen, maar ook door het design. Aangezien vacuümbuiscollectoren rond zijn, kunnen ze meer zonnestralen opnemen wanneer de zon lager staat. Hierdoor zijn vacuümbuiscollectoren iets rendabeler in de lente en de herfst, maar ook in de winter. Met vacuümbuiscollectoren heb je dus meer kans voor een lekker verwarmde vloer in de koudere maanden van het jaar.

Ook wat betreft de zonneboilers zelf kan je kiezen voor bepaalde systemen. Kies bijvoorbeeld voor een zonneboiler met een terugloopsysteem, waardoor je geen antivriesmiddel hoeft te gebruiken.

Qua types kies je best voor ofwel een CV-zonneboiler, ofwel een combizonneboiler.

Met een CV-zonneboiler haal je het beste van een zonneboiler in combinatie met een CV-brander naar boven. De zonneboiler zal het water voorverwarmen, vooraleer het door de CV-brander op de juiste temperatuur wordt gebracht. De zonneboiler zal het water dus verwarmen tot zoveel het kan, en daarmee wordt het maximale potentieel van de zonneboiler benut. Brengt de zonneboiler het water niet op de juiste temperatuur, dan zal de CV-brander bijspringen. Je zal dus nooit te maken krijgen met een te lage temperatuur.

Bij een combizonneboiler zit de CV-brander zelfs verwerkt in het voorraadvat zelf. Je hebt als het ware de zonneboiler en de CV-brander in één enkel toestel. Niet alleen handig omdat je dan minder plaats verbruikt, je hoeft bovendien slechts één enkel toestel te onderhouden, wat je ook nog eens kosten doet besparen.

Hoeveel kost vloerverwarming via een zonneboiler?

Wil je graag een zonneboiler voor vloerverwarming plaatsen, en vraag je je af hoeveel dat zou kosten? Wel, de prijs voor een zonneboiler voor vloerverwarming is uiteraard evenveel als de prijs voor een gewone zonneboiler. De prijs voor een gewone zonneboiler start al vanaf zo'n 2.000 €, inclusief installatie.

Wil je echter toch voor de CV-zonneboiler of de combiboiler gaan, dan zal de prijs uiteraard hoger liggen. Maar in het geval van de combiboiler hoef je dan geen aparte brander meer te kopen.

Heb je graag een gedetailleerd beeld van de prijs van een zonneboiler? Dan bekijk je best onze pagina omtrent prijzen van zonneboilers.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor een zonneboiler

Heb je de juiste zonneboiler gevonden, en ben je overtuigd door het rendement van je installatie, dan is het tijd om in actie te schieten. Door gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen, kan je prijzen vergelijken, en zo je installatie aan de goedkoopste prijs laten plaatsen.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.


zonneboiler-installateur
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Bereken zelf uw rendement
Vind een geschikte installatie
Vergelijk gratis meerdere offertes