×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor een zonneboiler

Heb je de juiste zonneboiler gevonden, en ben je overtuigd door het rendement van je installatie, dan is het tijd om in actie te schieten. Door gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen, kan je prijzen vergelijken, en zo je installatie aan de goedkoopste prijs laten plaatsen.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

zonneboiler-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Premies en subsidies voor zonneboilers: het complete overzicht

De zonneboiler is één van die installaties waarmee je je woning op een groene manier van sanitair warm water of van verwarming kan voorzien. Net zoals zonnepanelen of een warmtepomp is ook de zonneboiler de laatste jaren heel populair geworden in ons land. Niet enkel spreekt het financiële plaatje steeds meer aan (je betaalt immers veel minder voor verwarming of warm water), je kan bovendien ook subsidies ontvangen wanneer je een zonneboiler laat installeren.

Er zijn verschillende instanties die het installeren van een zonneboiler promoten. De voornaamste is de Rijksoverheid. Maar indien je geluk hebt, kan je ook een subsidie verkrijgen van de gemeente waarin je woont.

Op deze pagina proberen we een zo compleet mogelijk overzicht te geven van alle subsidies die je kan krijgen, het subsidiebedrag en de voorwaarden waaraan je moet voldoen. Onderaan deze pagina geven we je ook de mogelijkheid je subsidie zelf te berekenen op basis van je eigen gegevens.

zonneboiler

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Zonneboiler laten plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe ecologische zonneboiler!

Benieuwd naar het tarief van een professionele installateur?

Vergelijk prijzen van professionele installateurs in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Van plan om een ecologische en zuinige zonneboiler te plaatsen, maar geen idee hoe je moet beginnen? Laat je bijstaan door een professionele installateur. Vraag snel meerdere offertes aan, en vergelijk prijzen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
zonneboiler-installateur

aanvraag starten


Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie, en is de subsidie die wordt uitgereikt door de Rijksoverheid om particulieren en zakelijke eigenaars aan te moedigen te investeren in energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld maar aan het aanbrengen van isolatie, of het plaatsen van hoogrendementsglas. Ook voor het plaatsen van een zonneboiler kan je dus die ISDE subsidie verkrijgen.

Laten we eens uitzoeken hoeveel je precies kan krijgen.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

Voor het plaatsen van een zonneboiler kan je een éénmalige subsidie verkrijgen, waarvan het bedrag afhangt van het factuurbedrag en van het aantal vierkante meter van het collectoroppervlak (de appertuuroppervlakte).

De subsidie voor het plaatsen van een zonneboiler is al enkele jaren te verkrijgen, en het subsidiebedrag kan elk jaar worden herzien. Voor 2022 is het subsidiebedrag gestegen tegenover 2021. Vanaf 2022 krijg je 30% van het factuurbedrag terug, in 2021 was dit slechts 20%.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Om de subsidie te verkrijgen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

De lijst met alle voorwaarden kan je nog eens nalezen op de website van RVO.

Hoe de subsidie aanvragen?

De subsidie kan je aanvragen op rvo.nl. Je hebt hiervoor een DigiD nodig.

Hoe je juist te werk gaat, verschilt al naargelang je een woningeigenaar of zakelijke gebruiker bent.

Woningeigenaar

Als woningeigenaar kan je de subsidie pas aanvragen nadat de zonneboiler is geïnstalleerd. Je hebt hiervoor maximaal 12 maanden de tijd.

Bij je aanvraag moet je een aantal documenten kunnen voorleggen, zoals het merk van de zonneboiler, de datum van de aankoop, de datum van de installatie, en het bedrag. Indien de zonneboiler wordt geplaatst door een deskundig installateur, kan die installateur jou deze documenten bezorgen.

Zakelijke gebruiker

De aanvraagprocedure voor zakelijke gebruikers verloopt iets anders. Het voornaamste verschil is dat een zakelijke gebruiker de subsidie voor de installatie moet aanvragen. Je kan als zakelijke gebruiker dan een offerte toevoegen bij je subsidieaanvraag, waarna de RVO kan nagaan of je in aanmerking komt voor de subsidie.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is geen subsidie voor zonneboilers, maar wel een goedkope lening voor energiebesparende investeringen. Maar net zoals een subsidie kan de Energiebespaarlening de investering in een zonneboiler veel draaglijker maken. De Energiebespaarlening is gericht op woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE's).

Hoeveel kan je lenen?

Hoeveel je kan lenen, verschilt al naargelang je de aanvraag doet als woningeigenaar of als Vereninging van Eigenaren.

Woningeigenaar

Als woningeigenaar kan je minimum 2.500 euro en maximum 25.000 euro lenen. Het maximumbedrag stijgt tot 65.000 euro indien je je woning wil renoveren tot een zogenaamde Nul op de Meter Woning.

De precieze looptijd van de lening hangt af van het bedrag dat je wil lenen, en schommelt tussen de 7 en de 20 jaar.

Vereniging van Eigenaren (VvE's)

Een VvE kan minimum 25.000 euro en maximum 1.000.000 euro lenen. Per appartementsrecht bedraagt het maximumbedrag 25.000 euro. En ook hier stijgt het maximum te lenen bedrag wanneer je investeert in een Zeer Energiezuinig Pakket (max. 50.000 euro per appartementsrecht) of Zeer Energiezuinig Pakket +/Nul op de Meter (max. 65.000 euro per appartementsrecht).

De looptijd varieert ook hier al naargelang het geleende bedrag, en schommelt tussen de 10 tot 30 jaar.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Om een bedrag te kunnen lenen aan lage rente, moet je wel voldoen aan enkele voorwaarden:

Lokale subsidies

Indien je geluk hebt, kan je naast de bovenstaande subsidies ook nog in aanmerking komen voor een subsidie van je gemeente. Of jouw gemeente ook een subsidie uitkeert, dat kan je nagaan op de website van je gemeente.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor een zonneboiler

Heb je de juiste zonneboiler gevonden, en ben je overtuigd door het rendement van je installatie, dan is het tijd om in actie te schieten. Door gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen, kan je prijzen vergelijken, en zo je installatie aan de goedkoopste prijs laten plaatsen.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.


zonneboiler-installateur
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Bereken zelf uw rendement
Vind een geschikte installatie
Vergelijk gratis meerdere offertes